Zebra


ZEBRA

Mijn naam is Erica Krikke. Ik heb twee kinderen en eentje die besloot toch niet te komen. Sinds 1995 ben ik met veel plezier werkzaam geweest in de promotie en communicatie bij bedrijven in de commerciële sector. In 2004 heb ik de keuze gemaakt om een eigen bedrijf te starten omdat ik het leuk vond om bezig te zijn met verschillende facetten van mijn vak en om met verschillende mensen te werken. Onder de naam Zebra Communicatie ben ik 10 jaar werkzaam geweest.

Omdat ik in mijn persoonlijke leven ook wel wat had te verstouwen en daar maar niet uitkwam, besloot ik in 2000 een training Persoonlijke Ontwikkeling op basis van NLP te volgen bij Gerrit de Haan van Uptime Training & Coaching. Een jaar later rondde ik de Practitioner en twee jaar later de Masteropleiding af. Het mooiste wat ik daarvan heb geleerd is, dat ik me besefte dat ik dit leven zelf had gekozen. Ik nam de volledige verantwoordelijkheid daarvoor. Ik ontdekte hoe ik kon kiezen hoe ik om kon gaan met situaties die op mijn pad kwamen. En hoe ik daarmee omging iets zei over mij! Ik las later over het model van Geweldloze Communicatie en ook dit was zo’n mooie aanvulling!

Ik voelde toen al, dat ik alles wat ik me weer kon herinneren WIE ik was en hoe het werkte voor mij, ik dit iedereen wel wilde vertellen. Als klein meisje wilde ik altijd al reizen, mensen ontmoeten en in gesprek zijn over verdiepende onderwerpen. Altijd dacht ik nog wel: Wie ben ik om daarover te spreken? Zodra ik mijn hoofd boven het maaiveld uitsteek, vinden mensen mij vast raar, word ik gestraft…of erger….En natuurlijk weet ik: Wie ben ik om het niet te doen?!

De afgelopen jaren ben ik zoekende geweest. Zoeken naar verbinding, spiritualiteit, mijn talenten, noem maar op. Ik was moeder, partner, huisvrouw, vriendin, maar WIE was ik? Nu de kinderen ouder worden is hun opvoeding een enorme uitdaging. Ik kwam in aanraking met Positive Discipline en leerde om kinderen oplossingsgericht op te voeden waardoor ze zelfstandig en verantwoordelijk in het leven komen te staan. Omdat onze dochter hoogbegaafd is, hebben we ook daarin veel kennis over opgedaan en laat ik me ook hierover regelmatig inspireren en informeren. Steeds meer ontdek ik mijn eigen hoogbegaafdheid en hooggevoeligheid en ben ik altijd wel op zoek naar nieuwe inzichten en uitdagingen.

Naast mijn persoonlijke ontwikkeling kreeg ik ook interesse voor gezonde voeding. Lichaam en geest zijn tenslotte een. Na het plezier van het verbouwen van mijn eigen voedsel, kwam ik in contact met Annemarie Kok. Zij inspireerde en leerde mij over veel over Oervoeding en Puur & Onbewerkt eten. Ik mocht proeven en thuis ging ik aan de slag met andere, graanvrije meelsoorten, natuurlijke suikers en verse producten. Ik ging me fitter en meer ontspannen voelen.

Gezonde voeding en je gelukkig voelen. Twee belangrijke elementen voor ‘lekker in je vel zitten’. De derde pijler in mij die groeit en groeit is de spiritualiteit. Door steeds meer in contact te komen met wie ik ben, ga ik meer invoelen en dit toepassen in de coaching. Als coach en inspirator help ik je bij het bereiken van een duurzame verandering in jouw leven. Verantwoorde voeding, bewustwording en persoonlijke ontwikkeling zijn centrale punten en er is aandacht voor ontspanning, werk, stress en omgaan met persoonlijke problemen. Samen maken we een oplossing die bij jou past. En jij krijgt de regie terug over je eigen leven.

Welkom op mijn site, ik nodig je graag uit om rond te kijken. Wellicht zie ik je binnenkort op een activiteit op het gebied van Voeding of Opvoeding. Of kies je ervoor om samen op Ontdekkingsreis te gaan naar het Land van de Smaak! Ik kijk er naar uit!

 

Lieve groeten,

 

Erica