Workshop Kerst Foodinspiratie 1


Zaterdag 15 december. Het was vandaag volop Kerst in het Land van de Smaak! De workshop van vanmiddag zorgde voor veel inspiratie voor het Kerstmenu. Deelneemsters Anneke en Annet kregen van mij allerlei suggesties voor lekkernijen om zelf te maken. En natuurlijk al helemaal in kerstsfeer…

Na de gezellige ontvangst met thee en een cakeje liet ik allerlei recept-ideetjes zien. Annet gaf aan graag inspiratie voor bijgerechten voor de gourmet te willen en ideetjes voor een lekker nagerecht. Anneke wilde graag inspiratie voor lekkernijen. Een leuke uitdaging want de een heeft een notenallergie en de ander lactose-intollerantie. Het voorwerk had ik gedaan!

Daarna schoven we aan de grote tafel die ik voor de gelegenheid in kerstsfeer had gedekt. Want persoonlijk hou ik van een feestelijk gedekte tafel als mensen gezellig komen eten. Na een toast op een mooie Kerst, mochten de dames snuffelen in de diverse kookboeken voor recepten die hun persoonlijk aanspraken. In hun Zebra kookschrift noteerden ze alle tips en ideetjes.

Tot slot doken beiden de keuken in, om door de mij gekozen recepten uit te proberen. Waarna we heerlijk hebben gegeten van het gemaakte lekkers. We maakten allerlei toppings voor taarten en cakes. En een pindasaus voor kipsate. Natuurlijk zonder kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen en zonder geraffineerde suikers.

Het was een zeer geslaagde workshop! Zo gezellig ook met z’n drietjes aan tafel. Echte Kerstvoorpret! “Ik weet al welk toetje ik serveer,” vertelt Annet enthousiast. “En ik heb mijn Kersttaart gevonden!”, zegt Anneke. Fijne kerst Annet en Anneke!

 

      

 

   

           

 

  

 

 

 

 


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “Workshop Kerst Foodinspiratie

  • Annet Hoogland

    Wat een gezellige middag.. Ik ben echt in de kerstsfeer gekomen. Lekkere ideeën opgedaan die eenvoudig te maken zijn. Verheug me nu al op de chocolademousse met kokos topping. Recepten met producten die goed zijn voor mijn lichaam. Waar geen ongezonde toevoegingen in zitten. En bovenal geen geraffineerde suikers. Erika, bedankt voor je hulp.ik wens een ieder fijne Kerstdagen en een goed nieuwjaar.