Wat een leuke week!


Ik heb een leuke week gehad! Het leek wel werken…haha!

Maandagmorgen toog ik met zaadjes en klei naar het SKIK Kinderdagverblijf. De Skikkertjes gingen zaadbommetjes maken! Zo leuk die kleine kinderhandjes die hiermee goed hun motoriek kunnen oefenen. Mooie balletjes werden er gemaakt. Mocht je binnenkort langs de Julianalaan fietsen en er een bloemenzee ontdekken, dan weet je hoe dat komt!

Dinsdag trok ik mijn schort aan en reed met een volle auto naar de St. Mattheusschool. In de kofferbak kookspulletjes en op de achterbank plantjes en nog eens plantjes. De kleuterklas had twee weken terug zaadjes van kruiden geplant en ik had aangeboden erop te passen. De kruiden waren al best groot en zouden de volgende dag verkocht worden op de Lentefair van school. Aangekomen op school kreeg ik hulp van sterke jongens en meisjes en de auto was snel leeg.

De kookspulletjes waren voor een kook- en bakdag met groep 3. De kinderen gingen een proeverij organiseren en verkoop van lekkernijen. Alles voor de vastenactie op school, de Lentefair. Onze zoon zit in deze groep en hij had al trots vertelt zei juf, dat zijn moeder gezonde dingetjes kwam maken. Wel leuk om te horen, want hij is niet zo van ‘gezond’ en ‘proeven van onbekende dingetjes’. Maar liefst dertig kinderen zitten in deze klas en ik realiseerde mij weer dat de meesters en juffen echt wel een lintje verdienen voor hun werk…Respect!

De kinderen hadden er zin in en ik kreeg hulp van een aantal moeders. Vol enthousiasme ging iedereen aan de slag om chocoladebonbons, bonbons met chiazaad, havermoutkoekjes, waterkannen vol met vers fruit, cake van bakbananenmeel en kokos-choco-muffins te maken. Het was echt zo’n leuke dag! Er werden potjes gevuld met meel zodat mensen thuis ook muffins of pannenkoeken konden bakken met dit speciale meel. De kinderen hebben de potjes beplakt en gekleurd, zo feestelijk!

Woensdagmiddag hebben we de boel in de klas klaar gezet voor de fair. In het midden van de klas een tafel met de lekkernijen voor de proeverij. Bij binnenkomst een tafel met de vrolijk versierde potjes en zakjes met chocolade en koekjes. Ik mocht die middag live pannenkoeken bakken. Ik had natuurlijk het bakbananenmeel meegenomen want die pannenkoeken zijn zo lekker en verantwoord. Met wat dadelstroop (zonder suiker!) erop hebben veel kinderen (en ouders!) lekker gesmuld! Vanaf 14 uur liep het storm. Wat een gezelligheid op school. Elke groep had een activiteit in de klas. We hadden veel animo voor de Proeverij van groep 3. De actie heeft veel geld opgeleverd voor het goede doel!

Die avond was de voorlaatste avond voor de Cursus Ontspanningsmassage in het Zonnehuis. Ik heb heerlijk genoten van een massage en mocht ook een massage geven. Het was een mooie afsluiter van een prachtige dag.

En vanmorgen voor de tweede keer een bezoekje aan de kleine Skikkertjes. Iedere dag komen op een kinderdagverblijf vaak andere kindjes en met deze groep kinderen gingen we ook zaadbommetjes maken. Zelfs ik vind het ontspannend om lekker vieze handen te maken en de balletjes te draaien. De handjes draaiden wederom enigszins ronde balletjes, worstjes en iets wat lijkt op een bal…de spanningsboog is nog kort bij de 2 jarigen, maar leuk vinden de meesten het wel!

De (werk)week zit er op! Het was super leuk om te doen en hopelijk binnenkort weer eens zo’n week! Er zitten nog een flink aantal ideeën in de pen! Er komt weer een proeverij aan, de aanmeldingen voor de Kruidenworkshop lopen lekker vol, een andere school vroeg ook om kookworkshops en dit Paasweekend volop weer in mijn eigen moestuin aan de slag bij het Zonnehuis. In mijn eigen bak op het dak komen de eerste groene blaadjes al boven.

Fijne lente, fijne Pasen allemaal!

Geniet je nog even mee van de foto’s?

IMG_8907    IMG_8918    IMG_8922

IMG_8927     IMG_8930

 

 

KLEIN Zonnehuis-315

 

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *