Video's


Opvoeden in Coronatijd-video

In Coronatijd wordt van ouders verwacht dat ze thuiswerken en thuis juf of meester zijn omdat de kinderen niet meer naar school gingen. Dat bleek voor veel ouders een behoorlijke uitdaging. Bij een flink aantal ouders ging het voorspoedig en deden de kinderen hun schoolopdrachten zonder al te veel gemopper…Echter waren er natuurlijk ook genoeg ouders die met hun handen in het haar zaten.

Als Parent Educators van opvoeden met Positive Discipline kwamen wij als snel online samen om te bespreken wat wij voor ouders konden betekenen in deze pittige tijden. We hebben de oudercursus doorlopen om online te kunnen geven, we hebben met elkaar een prachtig filmpje gemaakt om ouders op een bemoedigende manier te laten weten wat PD inhoudt. We maken nog filmpjes en artikelen om toe te lichten wat PD voor ons heeft betekent. Kortom we willen het wel van de daken schreeuwen dat PD zo mooie opvoedmethode is die we iedere ouder kunnen aanbevelen.

De Bibliotheek Mar en Fean in het friese Joure vroeg mij of ik een online lezing wilde geven over opvoeden in Corona-tijd. Dat vond ik natuurlijk super leuk om te doen, en het werd live uitgezonden vanaf de facebookpagina van de bieb. Heb je het gemist, dan kun je het hier nog gewoon terugkijken!