Tieners opvoeden een hele klus? Gratis workshop in Week van de Opvoeding


    

5 t/m 11 oktober Week van de Opvoeding: Volop workshops om kennis te maken met Positive Discipline als opvoedmethode!

Opvoeden is hard werken voor veel ouders. Soms gaat het met vallen en opstaan. Natuurlijk is het ook vooral genieten en daarom is het thema van de Week van de Opvoeding ‘Staan en Opvallen’. De Week van de Opvoeding is van 5 t/m 11 oktober en door het hele land vinden activiteiten plaats. Diverse Parent Educator van Positive Discipline geven gedurende deze week gratis workshops met verschillende thema’s om ouders te inspireren. Opvoeden met Positive Discipline geeft rust in het gezin, samenwerking tussen ouders en kinderen. Het leert kinderen oplossingsgericht te denken en geeft ouders tools om door ‘empowerment’ kinderen vriendelijk én vastberaden op te voeden. 

Zelf geef ik in de Week van de Opvoeding twee GRATIS workshops:

  1. Op donderdagavond 8 oktober van 20 tot 21 uur geef ik de ONLINE workshop “Opvoeden zonder Punthoofd”. In deze workshop maak je kennis met minimaal drie opvoedtools van Positive Discipline, die je daarna thuis gelijk kunt toepassen. Je ervaart wat Positive Discipline inhoudt, wat bemoediging is en waarom straffen en belonen niet werkt op de langere termijn…
  2. Op zaterdagochtend 10 oktober van 10 tot 11.30 uur is de ONLINE workshop “Tieners Opvoeden”. Volwassen worden kan een tijd zijn van stress en onrust. Niet alleen voor de kinderen, maar ook voor hun ouders. Het is normaal voor tieners om zichzelf en de wereld om zich heen te ontdekken en zich af te zetten tegen van alles. Echter dat proces kan voor ouders een periode zijn dat ze zich minder verbonden voelen met hun opgroeiende puber. Ik laat ouders met behulp van Positive Discipline zien hoe zij zich sterker kunnen verbinden met hun tiener. Ik leer ze hoe ze de machtsstrijd met hun pubers kunnen doorbreken en het wederzijds respect weer kunnen opbouwen. Door de puber te bemoedigen en te bekrachtigen en straffen of belonen juist uit de weg te gaan, bouw je aan belangrijke sociale vaardigheden”.

Aanmelden voor deze workshops kan via erica@zebrainspiratie.nl. Wil je duidelijk aangeven voor welke workshop je je aanmeldt? Een dag voor de workshopdatum ontvang je de link om in te loggen via Zoom.

 

DEELNAME OUDERCURSUS:

Na de kennismakingsworkshops is er een OUDERCURSUS gepland voor ouders die zich willen verdiepen in de methode en praktische handvatten en tools willen leren toepassen.

 

Cursusdata voor de online OUDERCURSUS in najaar 2020:

Dinsdagavonden van 19.30 tot 21.30 uur:

27 oktober

3 november

10 november

17 november

24 november

1 december

 

         

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *