Talentenjacht


Ken jij je talenten? Waar ben je goed in? Wat vind je leuk? Wat is jouw passie? Op TV worden regelmatig Talentenjachten georganiseerd. Volgens de kijkcijfers krijgen we er maar geen genoeg van om te kijken naar mensen die goed zijn in zingen, en dansen in programma’s zoals The Voice, Idols, Dance-Dance-Dance, Holland’s got Talent, etc. Alhoewel ik van zingen hou, ben ik er niet goed in. “Waar ben ik toch in hemelsnaam goed in!?”, roep ik vaak frustrerend uit. Ik kan namelijk me echt jaloers voelen op mensen die hun passie hebben gevonden en daar ook volop mee bezig zijn.

Ik heb namelijk een brede interesse en hou van ontdekken. En ik hou van uiteenlopende dingen, dus geen 1 passie maar ik vind veel zaken leuk. Ik zal wat interesses toelichten. Ik hou van reizen….aardrijkskunde en de geschiedenis van onze planeet. Ik ontmoet graag mensen, vooral uit andere landen. Ik heb in alle werelddelen vrienden. Goede vrienden. Zij vertellen mij over hun leven daar, wat ze meemaken en over het land waarin ze wonen en met wie ze daar wonen. Gisteren nog stuurde een vriend uit Egypte luchtfoto’s van de tempels in het Dal der Koninginnen…Het ontroerde me, hij weet dat ik er zo van hou…Hij nodigt me uit om hen te bezoeken…ik wil gaan….ontdekken, voelen, ruiken van dat land, van de mensen. Ik ben nieuwsgierig naar mensen. Deze week nog. Ik was in een supermarkt en ik zie ineens een vrouw in een burka. Ik was in de war, want ik verwachtte dit natuurlijk niet in mijn woonplaats…ik keek naar haar en ik wilde contact met haar maken en haar vertellen dat ik zo blij verrast was en dat ze de eerste in Joure was die ik zo in een burka zag….Ik lachte in mezelf: ja ik ben nieuwsgierig van aard en ik maak graag contact met ‘anderen’.

En ik hou van organiseren, creëren. Leuke dingen bedenken, creatief bezig zijn ‘in mijn hoofd’ noem ik dat. Sfeer, evenementen, feestjes en activiteiten bedenken en uitwerken. Ik vind het leuk om mensen te prikkelen om ‘out of the box te denken’. Omdat ik zelf ook heb ervaren dat als je dingen aanneemt dat ze zo zijn, je zelf vergeet na te denken wat jij er eigenlijk van vindt en of het voor jezelf klopt. Ik wil graag mensen wakker schudden om ook eens buiten de gebaande paden te kijken en te ontdekken wat je daar dan vindt…vooral over jezelf! Heel leuk!

Ik lees met bewondering naar oplossingen voor uitdagingen voor de toekomst op het gebied van duurzaamheid. Gaaf vind ik de “Kantelaars” die oplossingen bedenken zoals de Toekomstmakers, initiatieven voor een circulaire economie, deeleconomie etc. Nieuwe producten om de plastic soep uit de oceaan te weren, projecten om energie op te wekken. Ik wil ook een Kantelaar worden!

Ik wil graag schrijven. Gedichten, liedjes, verhalen noem maar op. Voor mijn zoon heb ik onlangs een liedje en een riedeltje geschreven. Ik geniet daarvan. Vroeger liep ik door het weiland en zong ik allerlei zelfgeschreven liedjes in mijn hoofd. Op zolder ligt nog een mapje met gedichtjes. Skiwi-verhalen zitten in mijn hoofd en willen uit de pen…

Ik vind het fijn om met voeding bezig te zijn. Prachtig hoe eten groeit. Om te koken zonder kunstmatige toevoegingen werd ik geïnspireerd door een vriendin. Een interessant dilemma kwam in mij op: Kopieer ik dan nu een interesse of komt dit vanuit mezelf? Natuurlijk word je beïnvloed door mensen om je heen. Sommige talenten gaan van generatie op generatie. Is dat talent ‘overgewaaid’ of is het echt een passie van diegene? Heb jij je wel eens afgevraagd waar jouw talent of passie vandaan komt? Of wat je nu doet ook echt iets is wat je graag doet en of je er ook echt goed in bent? Is het echt jouw talent? Komt jouw passie vanuit je hart?

Er zijn volop trainingen en er worden overal workshops gegeven om te ontdekken waar je passie of je talent ligt. Momenteel ben ik zelf bezig met mijn “TalentenJacht”. Al die dingen die ik wil doen, het maakt me moe en het is teveel. Tijd voor duidelijkheid. Op deze ‘jacht’ zijn is een zoektocht naar mezelf. Met ondersteuning van iemand die mij ‘bij de hand heeft genomen’ om mij dat duwtje te geven richting dat ‘grote podium’. Waar ik ineens ‘in het licht van de schijnwerpers’ mag ‘zingen’. Een nieuw ‘lied’…met ‘woorden’ die ik lang niet heb uitgesproken…met ’tonen’ die ik lang niet had gehoord…Het applaus hoor ik niet eens…ik geniet alleen maar van mijn eigen ‘ritmegevoel’…

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *