Smaaklessen


Een nieuw jaar: een nieuw programma op het gebied van Voeding!

In de agenda op deze website vind je een overzicht van de activiteiten die het komende jaar op de planning staan. Wellicht zit er een leuke activiteit voor je bij! Laat je dit jaar volop inspireren om het beste uit jezelf te halen op het gebied van voeding! Naast goed voor jezelf zorgen met eten dat goed voor je is, is lekker in je vel zitten ook belangrijk. Ik ga ervan uit dat lichaam en geest een zijn en dat een juiste balans van beide je een gelukkig mens maken!

Hoe belangrijk is gezondheid voor jou? Hoe belangrijk is je gelukkig voelen voor jou? 

Thuis praten we niet meer over gezonde voeding, maar over of iets lekker is, smaakvol en verantwoord…Onze kinderen vinden het woord gezond al helemaal niet aantrekkelijk en interessant. Gezonde voeding bestaat eigenlijk ook niet, want wat voor de een gezond is, hoeft voor een ander helemaal niet zo te zijn. Onder gezonde voeding wordt verstaan voeding die verantwoord is, voor jezelf en voor de wereld.

Wat me steeds meer opvalt is dat mensen geen kennis meer hebben over voeding, hoe het gemaakt wordt, wat er in zit en of het goed voor je is. En dat snap ik ook wel, want voedingslessen staan niet meer op het programma van de meeste scholen. Laat staan dat er les wordt gegeven over een gezonde voedingsbodem voor dieren en planten. En er wordt zoveel geschreven en gezegd over voeding, maar wie moet je nou geloven? Toen ik de basiscursus voeding volgde, werd me veel duidelijk…bij het opdoen van kennis over dit onderwerp, is het nodig om je jezelf hierin verdiepen en uitzoeken wat het beste voor jou werkt. Weer voelen wat voeding met je doet in je lijf en wat wel en niet gezond voor je is.

Graag zou ik je willen inspireren om hetzelfde te doen. Dat verdien je ook! Wat het je oplevert? Je gaat je er beter door voelen, fitter en energieker en je wordt je bewust van jezelf. Dat maakt je zeker een gelukkiger mens!

Daarom ga ik een aantal keren per jaar ‘Smaaklessen’ geven. Dit kan een lezing zijn, een workshop, een proeverij of iets anders. Het uitgangspunt tijdens de Smaaklessen is je te informeren over de visie van de Oervoeding. Voeding die uitgaat van voeding die we aten als oermens? Waarom? Omdat deze voeding het beste bij jouw genen past! Miljoenen jaren leefden we als jager-verzamelaars. Het voedingspatroon bestond vooral uit groente, fruit, noten, zaden, vlees, zeevoedsel en honing. Veel eiwitten en goede vetten! Tegenwoordig bestaat ons voedingspatroon veelal uit koolhydraten…Uit onderzoek blijkt dat deze verandering van levensstijl negatieve effecten heeft op onze gezondheid…Door het ‘fabrieksvoedsel’ raken we ook vervreemd van de natuur…Hoeveel ‘echt’ voedsel eet jij nog dagelijks?

Tijdens de Smaaklessen behandel ik diverse onderwerpen die jou wellicht aanspreken! Zit er iets voor je tussen? Heb je zelf een onderwerp wat je graag zou terugzien in de lijst, dan hoor ik het graag van je.

De Smaaklessen:

  • Koken zonder pakjes en zakjes (zonder kunstmatige toevoegingen dus maar vooral lekker!)
  • Snoepen zonder suikers (zonder geraffineerde suikers, maar met natuurlijke suikervervangers)
  • Wat is ‘gezonde voeding’ voor kinderen (traktaties, snoep, wat hebben ze nodig?)
  • Bakken zonder tarwe (zoveel mogelijk graanvrij)
  • Anders ontbijten/lunchen (ideetjes voor alternatieven voor de boterham)
  • Gewichtsbeheersing

Hou de agenda in de gaten! Of volg mijn pagina op Facebook dan krijg je vanzelf een berichtje of komt de uitnodiging voor een activiteit vanzelf voorbij. Mocht je mijn nieuwsbrief (maandelijks) willen ontvangen, stuur mij dan even een mailtje dan zet ik je op de verzendlijst.

Ik wens je een heel inspirerend 2019 toe en zie je graag bij een van de Smaaklessen!

Lieve groet,

Erica

 

 

 

 

 

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *