Skiwi


Momenteel werk ik aan verhalen voor kinderen over bewustwording. Mijn inspiratie haal ik uit mijn leven en het dagelijks reilen en zeilen in ons gezin. De hoofdpersoon in de verhalen is Skiwi. Skiwi is geïnspireerd op de knuffel van mijn dochter. Ik hoop ooit de verhalen in boekvorm uit te kunnen geven.

synne en skiwi

SYNNE en haar knuffel ‘SKIWI’

Om een impressie te geven, vind je hieronder al een verhaal. Lees het gerust voor aan je kinderen. Veel plezier!

 

Even voorstellen:

“Hallo, ik heet Skiwi. Ik woon samen met mijn papa, mama en broertje Kaki. En ik heb een zusje die niet kwam. Ze is wel heel vaak bij ons en ik beleef de leukste avonturen met haar. Mijn beste vriendje heet Esta. Het liefste speel ik buiten. Ik hou van dieren en knuffels. Regelmatig trek ik de wijde wereld in en beleef ik fantastische avonturen. Ga je mee?

Een dagje naar zee

Papa en Skiwi gaan vandaag een dagje naar zee. Skiwi is nog nooit bij zee geweest. Nou ja, een keertje toen ze klein was, maar dat weet ze niet meer. Skiwi had het papa al vaak gevraagd en vandaag is papa vrij en gaan ze samen op pad. Kaki en mama zwaaien hun uit.

“Kijk Skiwi”, vertelt papa. “Achter die zandheuvels is de zee. Als je goed luistert, hoor je al het ruisen van de golven. Skiwi maakt een sprongetje. “Kom papa, rennen,” roept ze uit.

Bij het water stopt Skiwi. Het water rolt naar haar voeten. Het is heerlijk op het strand. Al dat zand tussen de tenen en de wind langs je gezicht, Skiwi vindt het heerlijk. “Dit is genieten he, vraagt papa. “Nee, papa, gewellen!, grinnikt Skiwi. “Gewellen?”, vraagt papa verbaasd. Skiwi knikt. “In het woord genieten zit ‘niet’ en ik vind het juist heel leuk hier, dus wel!, straalt Skiwi. Papa lacht en knuffelt zijn zonnestraal.

Papa pakt de hand van Skiwi en hand-in-hand lopen een tijdje pootjebadend over het strand. Skiwi tuurt over de zee en ziet niets. Geen schip, geen land, niets. “Papa?”, vraagt ze. “Houdt de wereld op daar aan het einde van de zee? Papa’s voorhoofd maakt rimpeltjes en dat betekent meestal dat hij dan nadenkt. “Nee, zegt papa, “aan de andere kant van de zee is ook een land. Wel grappig dat je het vraagt. Vroeger dachten mensen namelijk wel dat de aarde plat was en wij denken nu dat de aarde rond is. Als je nog niet zo lang terug zei dat de aarde rond was, dan hakten ze je hoofd eraf. Nu gelooft iedereen dat de aarde rond is”, vertelt papa. “Hoe weet je dat dan papa, dat de aarde rond is?”. Skiwi kijkt haar vader vragend aan. De papa van Skiwi is even stil. Eigenlijk weet papa dat alleen maar omdat het hem verteld is.

Skiwi en haar papa blijven nog een tijdje gewellen op het strand en bij de zee. De zon gaat onder en het wordt tijd om naar huis te gaan. Thuis eten ze in de tuin en aan de hemel verschijnen al veel sterren. Skiwi vertelt aan mama en Kaki dat we ervan uitgaan dat de aarde rond is, maar dat mensen vroeger geloofden dat de aarde plat was. “Dan werden ze vast heel duizelig en misselijk als ze op het randje van de wereld stonden, lacht mama. “Dat heet hoogtevrees”, roept Kaki. Hoogtevrees? Skiwi kijkt omhoog naar de sterren. Ik kijk heel vaak omhoog en wordt nooit misselijk of duizelig als ik omhoog kijk”. “Ok, ok”, zegt papa lachend. Dat heet vanaf nu dan maar dieptevrees. Skiwi lacht. “De wereld op zijn kop hoor”, denkt ze.

Na het eten haalt papa de wereldbol van zolder. Het is een grote ronde bol in een staander met groene en blauwe vlakken. Papa vertelt dat het groen het land is en het blauw het water. “De aarde wordt ook wel de waterplaneet genoemd”, vertelt papa. Want op de aardbol is meer water dan land. “De bovenkant is hier”, zegt papa en hij wijst naar de bovenkant van de aardbol. “Dat noemen we de Noordpool. En de onderkant de Zuidpool`’. Skiwi en Kaki kijken aandachtig. Dan vraagt Kaki: “Hoe weet je nou dat dit boven is en dat onder, papa?

 

GRATIS een Skiwi verhaal ontvangen? Als je mij je mailadres stuurt via onderstaand formulier dan mail ik je het verhaal! Wil je bij reactie invullen dat het om Skiwi gaat? Dank je wel.

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]