Samenwerking ZEBRA en Kind & Voeding


In Nederland is een Stichting actief die zich tot doel heeft gesteld om (groot) ouders en kinderen bewust te maken van het belang van natuurlijke voeding voor de gezondheid. Deze Stichting heeft Kind & Voeding. Voorlichters van de stichting zijn diëtisten, (natuur)voedingskundigen en gewichtsconsulenten. In hun eigen regio verzorgen zij voorlichtingen en geven gastlessen op basisscholen, kinderdagverblijven en peuterspeelzalen over gezonde en eerlijke voeding.

De stichting Kind & Voeding is ontstaan uit bezorgdheid over het aanbod “gezonde” voedingsmiddelen in onze supermarkten. Want nog altijd blijkt dat dit gezonde aanbod teveel suiker, zout, slechte vetten, kleur-, geur- en smaakstoffen (E nummers) bevat. Waardoor kinderen een verhoogde kans hebben op toename van hun lichaamsgewicht, vermoeidheid en hyperactiviteit. Uit ervaring blijkt dat als kinderen overstappen op een meer natuurlijke voeding, ze hier veel minder last van zullen hebben. Om ze hierbij te helpen, hebben wij de ouders nodig. En daarom organiseert Stichting Kind en Voeding, behalve gastlessen voor kinderen, ook themabijeenkomsten voor (groot) ouders en leerkrachten.

Vorig jaar kwam ik in contact met deze Stichting en haar enthousiaste voorzitter, Anita van der Noord. Ik raakte enthousiast want ik deel hetzelfde doel als de stichting. Ik heb me aangemeld als regiocoordinator voor de provincie Fryslân om het werk van de stichting in Fryslân goed van de grond te krijgen. Momenteel werk ik aan het samenstellen van een kundig team van voorlichters om workshops en voedingsvoorlichting te kunnen geven.

 

Op de website van de Stichting Kind & Voeding vind je meer info en het aanbod van workshop en lezingen voor scholen en Kinderdagverblijven.

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *