Poster Eet je Blij en Gezond!


Op 17 oktober jl. gaf ik de lezing “Gelukkig in de Voeding”, ter gelegenheid van de World Food Week in Fryslân. Na de lezing heb ik onthuld waar ik al een paar maanden aan werk: namelijk om kinderen (en stiekem ook volwassen) op een speelse manier te laten zien welke gezonde voeding je nodig hebt vanuit het oervoedingsprincipe.

  Na afloop van de lezing onthul ik het ‘geheime project’.

 

Illustratie door Maaike van Hal

Ik maakte een schets en ik vond een illustrator namelijk Maaike van Hal. Ik zag haar tekeningen en ik was onder de indruk van de leuke poppetjes en de beelden die ze creëerde. Speels, vrolijk en uniek. Ik vroeg Maaike of ze mijn idee wilde uitwerken en we werkten samen verder aan een poster. En nu is de poster af!

 Maaike van Hal illustreerde de poster ‘Eet je blij en gezond’

 

Eerste poster voor Mika

Het eerste exemplaar overhandigde ik aan onze zoon. Ons manneke is 8 jaar en een fervent wedstrijdzwemmer. Hij traint maar liefst 3 maal per week en geniet ervan. Dit kost hem natuurlijk energie en voor hem is het nog een uitdaging om gevarieerd te eten en om onbekende voeding te proeven. De poster hang ik in onze keuken met daarbij het overzicht van eten dat hem Oersterk* maakt.

  Mika neemt het eerste exemplaar in ontvangst. Het krijgt een mooie plekje in onze keuken.

 

Poster en voedingslijst te koop

De titel van de poster is Eet je blij en gezond. De poster is te koop voor 2,50 euro. Het formaat is A3. Bij de poster hoort een lijst met voedingswaren. Na aanschaf van de poster ontvang je per email deze lijst. Per week print je deze bijlage uit en kun je aankruisen wat voor lekkere dingen je die week hebt gegeten. Je bewaart de lijst en per week kun je bespreken met je kind wat opvalt, wat zijn lievelingseten is, wat hij of zij die week daarop zou willen proberen.

 

Deel opbrengst voor goede doel

Voor de poster betaal je 2,50 waarvan 50 cent naar het goede doel gaat. Ik heb daarvoor The Hunger Project gekozen. Ik vind namelijk dat je in deze wereld niet dood zou hoeven te gaan van de honger. The Hunger Project volg ik al een tijdje en vooral het planten van de Morenga-boom in Afrika vind ik een prachtig project waar ik hopelijk veel van dit geld voor kan overmaken.

 

Bestellingen 

Mocht je de poster in je bezit willen hebben, dan is deze af te halen bij mij thuis. Mocht je de poster per post willen, dan komen er nog verzendkosten bij. Vraag vooraf gerust even naar deze kosten.

 

Ik wens alle kinderen (en hun ouders) heel veel blijheid en veel gezondheid toe! Dat deze poster daar een beetje aan mag bijdragen <3

 

 

* Oersterk hoort bij het programma Oersterk van dr. Richard van Leth.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *