Opvoeden met LOL-training


Hoe fijn is het dat je als ouders rust en balans hebt in je gezin? Soms is dat er ook niet en dan is opvoeden soms zwaar en pittig. Regelmatig geef ik oudercursussen over opvoeden om ouders bewust te maken van hun opvoedmethode en het effect ervan op hunzelf en hun gezin. Opvoeden met positive discipline vinden de deelnemers een fantastische methode waardoor ze zich bewust werden van hoe ze hun kinderen wilden opvoeden en dat dit bereikt kon worden door samenwerking en oplossingsgericht te zijn ipv door straffen en belonen. In die, voornamelijk praktische, oudercursus kwamen al persoonlijke ervaringen aan bod en het was mooi om de verdieping met elkaar toen aan te gaan.

Om met deze verdieping verder te gaan en met systemisch werk verder te gaan, wilde ik aan de slag met ‘de systemische kijk’ op het gezin. Een vriendin tipte mij de training van Suzanne Strikvoort en ik toog naar Apeldoorn. Ik volgde er begin dit jaar haar trainer-de-trainer opleiding van Opvoeden met LOL, (Lots of Love of Laughing Out Loud), want je gaat zeker ervaren hoe jij weer plezier (terug) kunt krijgen in je gezin!

Ik gaf in de maand oktober de eerste training Opvoeden met LOL aan vijf cursisten die ook de oudercursus Positive Discipline hebben gevolgd.

 

    

Deze vijf dappere moeders gingen onderzoeken hoe zij de liefde kunnen voelen van hun kinderen en hoe zij deze kunnen geven, op een manier, die zij ook echt kunnen voelen. Ze leerden hun eigen grenzen kennen en aangeven om zo weer ruimte te creëren. Ze ontdekten hoe je weer plezier kan terugbrengen in het gezin en in de opvoeding. Ze leerden ‘omdenken’, meer loslaten, meer vertrouwen op hun gevoel. De systemische kijk geeft inzicht in de effecten van de opvoeding in het gezin van herkomst en het huidige gezin. Volgens een deelnemer gaf dit haar meer begrip en rust. Een andere deelneemster zei: het was een cadeau voor mezelf en voor mijn kinderen….

De training bestond uit vijf bijeenkomsten. Er werd veel gedeeld, vaak met een lach en een traan. Altijd afsluiten met een knuffel. Ik maak altijd tijd en ruimte voor ieders eigen verhaal. We ontdekten dat we onze eigen ‘problemen en eigen uitdagingen in het leven meenemen in de opvoeding van onze kinderen. Hoemeer we deze uitdagingen zelf gaan uitwerken en ‘oplossen’, onze kinderen hier profijt van hebben. Oftewel onze “Shit van nu is mest voor de toekomst’. Deze prachtige, zelfbedachte tekst, zette een cursist op een kaart en kregen we aan het einde van de training als herinnering. Ook kreeg ik een prachtig bos bloemen van de meiden.

Bedankt lieve meiden, het was elke week weer een feestje met veel LOL!!

 

Wil jij ook deze training Opvoeden met LOL gaan volgen? Neem contact dan gerust contact met mij op. Ik plan volgend jaar deze training opnieuw in.

hartjes-03

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *