Mama, heb je ook gewone taart voor gewone mensen?


Een kennis vertelde mij de anekdote waarbij haar dochter haar had gevraagd om tijdens haar verjaardag ook taart uit de supermarkt te kopen om te trakteren tijdens haar feestje. Gewone taart voor gewone mensen, noemde zij het. Hilarisch te bedenken dat je als je dus weer echte voeding eet, al niet meer gewoon bent. Laat staan dat je dan ook geen gewoon mens meer bent, maar apart eet.

Apart, ja dat is wel op mij van toepassing blijkbaar, want ik eet echt apart, volgens mijn omgeving. Nu ik deze anekdote heb gehoord, kan ik er wel om lachen. Hoe is onze standaard in onze huidige maatschappij veranderd! Eten dat in de fabrieken is gemaakt met allerlei kunstmatige toevoegingen en chemische smaakstoffen ineens tot ‘gewoon eten’ is verheven. En dat mensen die overgewicht hebben en westerse ziektes hebben, dat dit ‘normaal’ is in onze ogen.

Doordat ik 4 jaar terug om gezondheidsredenen in aanraking kwam met de positieve effecten van het eten van de echte voeding, raakte ik steeds meer geinteresseerd in natuurlijke voeding. Ik had al een tijdje een eigen moestuin en kon daar enorm van genieten. Lekker met de handen in de aarde en genieten van de smaak van de eigengekweekte groentes en fruit. De moestuin was mijn eigen supermarktje.

In die tijd kwam ik regelmatig over de vloer bij Kees en Annemarie van Het Zonnehuis in Exmorra. Annemarie kookte en bakte al jaren suikervrij en glutenvrij. Vaak kreeg ik de kans om iets te proeven. ik had nooit verwacht dat ik dit lekker zou vinden, want geloof me, ik was echt een zoetekauw! Gekscherend werd ik wel ‘het Koekiemonster’ van Joure genoemd! Ik was verrast dat ik taartjes zonder geraffineerde suikers lekker zou vinden. Laat staan dat ik wist dat er ook nog andere melen zouden bestaan dan tarwe! Toen wist ik nog niet voldoende over de werking van het lichaam en ging ik samenwerken met Marloes (praktijk natuurlijkerwijs, red.), werkzaam in Joure en Joure Food werd opgericht. We organiseerden samen mooie foodevents en de eerste Sugarchallenge!

Beide dames maakten mij enthousiast over wat voeding met je doet en ik ging de Opleiding tot Voedingscoach volgen bij Evenwijs in Balk. De juf Dorothe Lueb geeft fantastisch les en in vijf dagen kreeg ik uitleg over het menselijk lichaam en wat voedingsstoffen doen in je lijf. Wat je nodig hebt en hoe het werkt. Ik voelde me blij worden en verwonderd: deze informatie zouden toch veel meer mensen mogen weten! En ja, dit is echt iets voor mij om dit te promoten!

Begin november haalde ik mijn diploma voor Voedingscoach! Met succes ben ik geslaagd voor Voeding I, Voeding II en Voeding III. Als Orthomoleculair Voedingscoach ben ik in staat om voeding en een basissuppletie in te zetten als basis-interventie bij de behandeling van gezondheidsklachten. Ik ben bovendien in staat iemand theoretisch en praktisch te begeleiden bij een verandering van jouw voedingspatroon.

Ik ben nog lekker aan het ‘zelf voelen en ontdekken’ welke voeding goed voor mij is. Welke aanvullingen ik nog nodig heb en mijn grenzen aan het verleggen om eens te eten wat ik nog nooit heb gegeten of te spannend vind om te eten!

Ben ik dan niet gewoon? Of ben ik juist dan weer te gewoon! Het maakt me niet uit. Ik voel me gelukkig, gewoon mezelf en gewoon blij. En daarbij eet ik…gewoon…en vooral heel lekker!

Wil je ook weten of je ‘gewoon’ eet of wil je tips om ‘gewoon lekker’ te eten? Maak eens een afspraak, dan kijken we samen hoe jij weer lekker gewoon jezelf wordt… 😉

 

 

 

 

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *