Inspirerende No Sugar Challenge


 

Drie weken lang kwamen de deelnemers elke woensdagavond samen om elkaar te motiveren en van elkaar te horen hoe het ging. De deelnemers hadden zich voorgenomen om drie weken lang geen geraffineerde suikers te eten en te drinken. In de praktijk betekent het: geen koekjes, geen snoepjes, geen zoet broodbeleg en geen frisdrank en fruitsappen. ik wilde de deelnemers ook graag bewust maken van verborgen suikers in ons eten. Dit zit in producten waarvan je het niet verwacht, bijv. brood, vleeswaren, kant- en klare maaltijden en soepen. Heel veel eten bevat dus suikers en we gingen kijken welke stappen je kan nemen om te variëren en welke alternatieven er zijn. Allemaal waren de dames en 1 heer verbaasd over de verborgen suikers in eten en drinken, maar vol goede moed begonnen ze aan de challenge.

Ze hielden het vol en elke week kregen ze er meer lol in. De bijeenkomsten waren gezellig en ze inspireerden elkaar met leuke recepten en tips. Op de laatste avond (Valentijnsavond) had ik lekker zelfgemaakt ijs, als bonus voor de enorme inzet van de deelnemers.

In april komt er nog een keer een soort No Sugar Challenge. Binnenkort meer. Op de foto’s de deelnemers. Wil je ook meedoen, omdat je weet dat geraffineerde suikers niet goed zijn voor je, maar je het nog niet zo makkelijk vindt om te stoppen en daar wel wat hulp bij kan gebruiken. Meld je dan aan voor de nieuwe Challenge! Datum wordt binnenkort bekend gemaakt.

 

IMG_0499 IMG_0541

IMG_0542   IMG_0544

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *