Inspirator


Onlangs zag ik op Facebook iemand voorbij komen met de functienaam: Creatief Concept Coach…Mijn nieuwsgierigheid was gewekt en ik bezocht haar pagina. Een creatief iemand met veel ideeën om bedrijven bij te staan in hun groei, vooral online.

Ik realiseerde me dat ik dat eigenlijk ook doe en dan op het gebied van promotie en communicatie. Ik krijg wel eens de vraag of ik een idee heb hoe een campagne vorm moet krijgen of dat ik mijn ideeën over het bedrijf mag geven, als feedback. Ik noem mijzelf dan een inspirator en zij noemt het creatief concept coach….grappig en creatief gevonden tegelijk!

Al een aantal jaren kom ik bij een recreatiebedrijf over de vloer. Ik geef ideeën voor berichten op Facebook, help met de promotie, bedenk leuke acties. Mijn creatieve inbreng wordt enorm gewaardeerd.

Ook heb ik een paar jaar een winkel uit Joure mogen adviseren. Ik kreeg de ruimte om feedback te geven. Ik hield hun scherp vertelden ze mij en ze kregen energie van me. Ik keek over hun schouders mee, was hun sparringpartner en dacht vernieuwend. Ik onderhield de Facebookpagina en leerde hun om dit nu zelf te doen.

Vorig jaar nog was er een echtpaar die voor een grote uitdaging stonden: ze waren met een crowdfundingsactie bezig om hun droom te realiseren. Echter was er beperkt tijd en hadden ze te weinig kennis van online promotie. Na een korte kennismaking vroegen ze me of ik hun wilde helpen. Ik heb een Facebookpagina aangemaakt, berichten geschreven en likes gegeneerd. Hun website in orde gemaakt en inhoudelijke feedback gegeven mbt de actie. Ze kregen zelfs rond de jaarwisseling de prijs voor “Beste idee van Fryslan”.

Belangrijk punt bij coaching vind ik dat je ervoor zorgt dat iemand zelf weer verder kan zonder jouw hulp. Dus je coacht iemand om weer zelf de coach over zijn of haar eigen leven te worden. Zelf de regie in handen hebben. Ik ga binnenkort de eigenaresse leren hoe ze zelf hun zakelijke pagina op Facebook kunnen onderhouden.

Ik vind het leuk om kleine, zelfstandige ondernemers te helpen bij de promotie van hun bedrijf. Vooral het sparren en feedback geven is mijn sterke kant. Mijn creativiteit komt hierbij goed van pas. Ideeën borrelen op: ideeën voor acties, events, of juist een nieuw product of dienst. Of gewoon zaken waaraan jij nog niet had gedacht…en ik wel ;-).

Aan inspireren zit geen limiet, geen kaders. Out of the box denken maar vooral durven! Ervaar het maar eens…Ik heb er in ieder geval zin in!

 

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *