Im a Freebird!


Letterlijk betekent free bird  ‘vrije vogel’ maar ook ‘zo vrij als een vogel’; een mooie beschrijving voor mensen die zich vrij voelen en vrij bewegen over de wereld, de wereld waarnemen, leven, durven en doen. Zo ontstond bij mij het idee voor een nieuw, internationaal media-project: Freebirds Media!

Kunstenares Ymke en ontwerpster Joke maakten een paar jaar terug al het Freebird-ontwerp en starten Freebirdshirts.nl. Een webshop met T-shirts en vlaggen met Grutte Pier en Freebird erop. Het logo sprak me gelijk aan en voelde dat we er wellicht iets mee konden doen. We maakten een afspraak en ik legde mijn idee voor en vroeg of ik hun logo daarvoor mocht gebruiken. Beide dames waren gelijk enthousiast en dankbaar dat hun ontwerp nu internationaal zichtbaar zou worden.

Speciaal voor dit mediaproject is het logo een beetje aangepast door Ymke en Joke.

Met trots presenteren wij het Freebirds-logo!

‘Freebirds’ is een nieuw mediaproject waarbij mensen uit de vijf werelddelen in een online uitzending verslag doen van het wereldnieuws. Een ieder doet verslag van nieuws uit hun werelddeel, veelal nieuws waar de mainstreammedia geen aandacht aan besteed. We ontvangen gasten uit landen waar op dat moment iets gebeurt of is gebeurd, zodat we een live ooggetuigenverslag krijgen door mensen die rechtstreeks betrokken zijn bij het nieuws of woonachtig zijn in dat land waar de gebeurtenis plaatsvindt.

Penny uit Nieuw Zeeland en ik doen binnenkort de aftrap en we wensen dat er snel mensen gaan aansluiten. Mensen die een mediakanaal hebben en actief zijn in de movement. Penny is zeer actief in de vrijheidsbeweging in Nieuw Zeeland en heeft ook een eigen mediakanaal. Ik kijk enorm uit om met Penny samen te werken. Regelmatig hebben we al contact om ervaringen te delen en elkaar te steunen in het werk wat we doen. Samenwerken met mensen over de gehele wereld is altijd iets waar ik heel blij van word. Ik maak graag contact met mensen uit andere landen en we leren en inspireren elkaar. Vooral door de Global Walk Out heb ik met veel mensen uit diverse landen al contact kunnen maken en is er uitwisseling over wat er gebeurd in de wereld en houden we elkaar op de hoogte.

In de internationale uitzendingen, die we maandelijks willen gaan maken, besteden we aandacht aan onderwerpen waarvan we ons goed kunnen voorstellen dat je soms niet eens weet dat zo’n onderwerp over de hele wereld speelt. Door deze onderwerpen wereldwijd onder de aandacht te brengen, ben je mogelijk in staat om zaken aan elkaar te verbinden (connecting the dots) en bewust te zijn dat onderwerpen die bij ons spelen, ook in andere landen spelen. Sommige mensen werken aan oplossingen of geven verweer en door dit te delen, worden we sterker en kunnen we elkaar inspireren om hetzelfde te doen.

De videos zullen we uitzenden via Rumble. Via het telegramkanaal Freebirds houden we onze kijkers op de hoogte van het onderwerp of thema van de uitzendingen. Ik zal deze video’s ook delen via mijn social media accounts. Op de webpagina Freebird hier op deze site komen ook de uitzendingen te staan.

Mocht je ook een ‘Freebird’ zijn en wil je een vlag of t-shirt met het Freebird-logo (let op de t-shirts hebben een andere afbeelding dan het Freebirdsmedia logo!) dan bestel je dit via Freebirdshirt.nl.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *