ZEBRA Programma’s


Zebra Inspiratie maakt diverse programma’s met een bepaald thema. Hieronder zie je een overzicht. De links gaan naar de uitzendingen op Youtube of Facebook.

 

  • RIGHT NOW

In 2023 start Zebra Inspiratie met een reeks over ons recht- en politiek systeem. Ik praat met mensen die zich verdiept hebben in dit systeem, die er mee te maken hebben gehad, eruit zijn gestapt, alternatieven hebben bedacht etcetera. Zebra’s RIGHT NOW wordt een reeks van items om jou te inspireren en te informeren zodat jij zelf op zoek gaat naar meer info over jouw (stem)rechten. Mijns inziens belangrijk dat we weer vragen gaan stellen over en kritisch zijn op het huidige rechtssysteem in Nederland. Dat we gaan bouwen aan een liefdevolle en mooie SAMENLEVING.

Right Now #1: Interview met Victor “op zoek naar ons recht”.

Right Now #2: Interview met Kees van de Water (Vrije Kees) “Fictie verdwijnt waar de waarheid verschijnt.”

 

Erica is regelmatig op pad om nieuwsitems te maken. Items die betrekking hebben op actuele zaken die spelen in Friesland en waarvan betrokkenen hun kant van het verhaal kunnen doen, nieuws dat de mainstreammedia niet brengt. Erica is aanwezig om een verslag te filmen, maar ook schrijft ze nieuwsartikelen en deze publiceert ze op haar homepage. Op Youtube vindt je in de playlist Zebra(op)Pad een overzicht van alle nieuwsitems.

 

Diverse mensen zetten zich in voor een mooie samenleving. Zij willen anderen inspireren door hun expertise of project te delen of vertellen over wat hun bezighoudt. In de playlist ‘In Gesprek met’ op Youtube vindt je een overzicht van alle gesprekken.

 

Iedere vrijdag in 2022 gaf het programma ‘Farmers Friday’ van Zebra Inspiratie een update van de huidige ontwikkelingen in de agrarische sector die onderbelicht bleven. Boeren gaven een kijkje in hun bedrijf en gaven hun mening en ervaringen over wat er speelt in hun sector. Erica bezoekt de boeren, hun acties of spreekt de week door met boerin Nynke Koopmans. Farmers Friday is soms live te volgen via de pagina van Zebra Inspiratie op Facebook en soms vooraf opgenomen en te bekijken via het Zebra Inspiratie-kanaal op Youtube.

Farmers Friday #1: Start Farmers Friday met Nynke

Farmers Friday #2: Week-update met boerin Nynke

Farmers Friday #3: Over het bezoek van de Canadezen in Nederland en Prinsjesdag.

Farmers Friday #4: Live-verslag van de Boerenmarkt: Fan Boer nei Minsken vanuit Scharsterbrug, met Nico

Farmers Friday #5: Live met garnalenvisser Dirk over de situatie in de visserij.

Farmers Friday #6: Live verslag vanuit Bolsward waar een Boerenmarkt werd georganiseerd.

Farmers Friday #7: Live vanuit Drachten waar trekkers en truckers door Drachten gingen om ze ‘wakker te maken’, met boerin Nynke Koopmans.

Farmers Friday #8: Met Piet over zijn voedselproject en aandacht voor de Boerenmarkt in Oude Leije.

Farmers Friday #9: Erica bezoekt een kippenboerderij. Bioboer Pieter vertelt over de situatie rondom de vogelgriep en de maatregelen.

Farmers Friday #10: Live bij varkensboer Jan over het effect van de maatregelen van de overheid op zijn varkensboerderij.

Farmers Friday #11: Live vanuit Drenthe verslag van schapenboer Erwin die vertelt welk effect de terugkeer van de wolf heeft op zijn schapenboerderij en van zijn collega’s.

Farmers Friday #12: De Canadees Christopher Scott was in Nederland om voor zijn landgenoten verslag te doen van de situatie rondom de Nederlandse boeren. Zebra regelde dit interview voor hem en Chris sprak met Jolanda Nooijen, ‘onze’ akkerbouwer uit het zuiden. Ik mocht dit interview ook publiceren op mijn kanaal, voor een nog groter bereik!