Een Gelukkige en Gezonde JIJ! Mag ik je inspireren?


Een Gelukkige en Gezonde Jij…Mag ik je inspireren? Dit is de nieuwe slogan voor het nieuwe jaar van Zebra Inspiratie! Beide woorden behoren elk jaar tot de wensen die we naar elkaar uitspreken rondom de jaarwisseling. Het lijkt wel of deze twee woorden dit komende jaar nog belangrijker lijken dan ooit…Wat hebben we afgelopen jaar toch mogen ervaren wat het leven in geluk en goede gezondheid een groot goed is. Gezondheid bleek kwetsbaarder dan ooit en we stonden regelmatig stil hoe het is met onze eigen gezondheid en van onze dierbaren.

In alle nieuwsberichten over Corona, het aantal doden en het aantal besmettingen, sprak de overheid niet over het werken aan een goede weerstand als preventie voor een goede gezondheid. Een gemiste kans vind ik. Gelukkig komen er steeds meer geluiden en berichten, ook vanuit de reguliere gezondheidszorg dat goede voeding van belang is voor een goede gezondheid! En dat je dit dus zelf in de hand hebt!

Het lijkt logisch, toch zijn we best vergeten wat goede voeding is. Dat blijkt ook vaak uit de No-Sugarchallenges die ik geef en de Gezondheidsweken die zijn geweest, dat veel mensen behoefte hebben aan kennis over wat goede voeding is. Eigenlijk is dat natuurlijk heel gemakkelijk: alle pure en natuurlijke voeding is voor een mens goed en bewerkt voedsel niet. Toch is de suikerverslaving hoog. Mooi vind ik het om te zien dat na zo’n drie weken No Sugarchallenge mensen echt verschil merken en dat ze het ‘afkicken’ van suikers makkelijker vonden dan gedacht.

Bijzonder toch hoe ons brein werkt met dit soort dingen! Dat heeft altijd mij gefascineerd, ik volgde diverse cursussen en trainingen over communicatie en afgelopen jaar heb ik dan eindelijk de stap gezet om mijn eigen communicatietraining te geven. Alle facetten van communicatie die mij tot nu toe hebben geïnspireerd heb ik in deze training verwerkt en liet ik er de deelnemers kennis mee maken. Het werden 4 prachtige, inspirerende bijeenkomsten met een lach en een traan.

Tranen. Ook afgelopen jaar heb ik ze regelmatig gelaten: om te wennen aan deze nieuwe situatie. Onzekerheid omdat ons inkomen wegviel. Allemaal ineens thuis. Geen uitstapjes meer. En twijfel….Twijfel over wat er echt gaande is…Of dat wat er gebeurde, wel klopte…Ik ben me gaan verdiepen in al dat nieuws. Nieuws van ‘verschillende kanten’. Dat kan ik iedereen aanraden. Om jezelf te verdiepen wat voor jou waar is, klopt.

Zo werkt dat ook met voeding. Gezonde voeding bestaat eigenlijk niet. Het gaat om welke voeding goed voor jou is, welke voeding bij jou past. Welke voeding jou voedt. Want wat voor de een gezond is, kan jou wel buikpijn geven. Dan is die voeding niet zo gezond voor jou. En ook belangrijk: Dat wat werkt hoef je niet te veranderen, dat wat niet voor je werkt zou je anders kunnen aanpakken…Om jouw persoonlijke voedingsplan te ontdekken, ontwikkelde ik een fictief land: het Land van de Smaak. In dit Land is van alles te beleven en te ontdekken. Als je je ‘koffer pakt’, neem ik je graag mee op ontdekkingsreis naar het Land van de Smaak. We gaan stedentrips maken, landschappen ontdekken die nieuw voor je zijn, onherbergzaam soms en ja, van de geijkte paden af. Klinkt spannend, hou je van avontuur? In het Land van de Smaak woont ook een lieve Keukenprinses. Maar ze is ook wel een beetje gek, haha. Ze houdt namelijk van koken en bakken zonder geraffineerde suikers! 😉 Regelmatig mag je meekijken in haar keukentje en gaat ze samen met jou iets bakken!

Kleine geluksmomentjes noem ik ze, die online workshops met al die lieve enthousiaste mensen…Gelukkig konden we elkaar online treffen. Dat was best wennen en ook niet altijd even makkelijk. Voor het komende jaar ga ik mijn cursussen en workshops meer online aanbieden. Zo ook voor de oudercursussen Opvoeden met Positive Discipline. Ik hikte er wat tegenaan, want ik zie jou ook liever graag ‘in het echt’. Echter laten de omstandigheden dit (nog) niet toe. De oudercursus is overigens heel goed te volgen online en het leuke is dat ik een speciale aanbieding ga geven zodat je partner ook gelijk mee kan doen!

Ik wens jou een heel gelukkig NU!

En dat het een mooi jaar voor jou en allen die je lief zijn mag worden! Met veel geluk en gezondheid! Tot slot nog even dit ter inspiratie: Stel…je hebt wel geluk maar geen goede gezondheid, of stel je hebt wel goede gezondheid maar geen geluk…welke kies je dan?

 

Erica Krikke, Zebra Inspiratie

Joure, 29 december 2020

 

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *